Slik lager du ditt eget utekjøkken

Sommeren er for alvor i gang, og temperaturen stiger oppover gradestokken. Når været er som nå, er det ikke inne vi ønsker å være, spesielt ikke om vi har en uteplass vi kan benytte oss av. Om du ikke allerede har tenkt tanken – kanskje det er på tide å sette opp et utekjøkken?

Har du hage eller terrasse med litt ekstra plass, er et utekjøkken en kul og praktisk idé. Ikke bare får du muligheten til å lage gode sommerretter ute i solen hele sommeren, men du skaper samtidig et samlingspunkt for deg og dine venner og familie. 

Det høres kanskje krevende ut å sette i gang med et slikt prosjekt, og mange tenker at det ikke er noe de kan klare selv. For noen er nok dette riktig, men er du eller noen i familien litt handy er det absolutt et overkommelig prosjekt. 

Her er en enkel og greit måte å gå frem på for å få et flott, immobilt utekjøkken.

Kjøkkenet

Er det en ting vi gjør om sommeren er det å grille, og det er mange måter å bruke en grill til matlaging på. En grill fungerer flott som “komfyr” på ditt utekjøkken, noe som gjør resten av byggeprosjektet lettere å fullføre. 

Videre trenger du benkeplass og oppbevaring. En enkel måte å få til dette på, er å kjøpe kjøkkenskap i er slitesterkt materiale – du kan finne egne skap egnet for uteklima. Deretter bruker du en benkeplate i stein, betong eller et annet materiale som tåler vær og vind. Skapene kan du sette opp på hver side av grillen, slik at du får en følelse av at grillen er integrert i resten av kjøkkenet. 

Noen utekjøkken har egen vask, men det er ikke nødvendig. Har du en hageslange i nærheten holder dette mer enn nok til å skylle grønnsaker, fylle opp kokevann i gryter eller skylle oppvask som du senere kan ta med inn. 

Spiseplass 

Når kjøkkenet står klart til å tilberede mat på, er det på tide å få i stand et ordentlig spisebord. Mange har utemøbler fra før som er mer enn brukbare nok, men hvis du vil ha “det lille ekstra” er det ikke så vanskelig å skape en hyggelig spiseplass i hagen din. 

En hyggelig idé er å sette opp et langbord med en bordplate i for eksempel tømmer, slik at den tåler vær og vind. På hver side setter du benker som du fyller med puter og pledd, da er du klar for lange kvelder – både varme og kalde. Dekorer plassen med lys og grønne planter for å skape en liten oase. 

Morsomme tillegg

Med elementene over har utekjøkkenet allerede et supert utgangspunkt, men dersom du ønsker noen morsomme tillegg så har vi noen gode ideer. 

Du kan for eksempel få kjøpt eller bygget en pizzaovn, der du kan lage deilig italiensk stenovnspizza og servere til gjester både sommer og vinter. Å kjøpe en ferdigovn som installeres på utekjøkkenet er nok det enkleste, men det finnes flere oppskrifter på hvordan du kan mure din egen ovn også.

En annen god idé er å lage en liten grønnsakshage i nærheten av ditt nye utekjøkken. Her kan du plante grønnsaker og urter som du kan bruke i matlagingen. Tenk deg for eksempel en pizza med tomatsaus laget av hjemmedyrkede tomater?

Spar penger på refinansiering

Mangler du finansiering for å få fullført drømmen? Det finnes flere måter å spare penger på, bortsett fra den tradisjonelle sparekontoen. Et alternativ er å refinansiere gammel og dyr gjeld. Ved å samle flere smålån og kreditter kan du spare mye penger hver måned.

Axo Finans tilbyr refinansiering uten sikkerhet. Ved å refinansiere lån kan du få lavere rente på lånet, og sitter du på flere lån kan du kutte doble gebyrutgifter. Kanskje er dette det som skal til for å skape drømmehagen?

Artikkelen inneholder partnerinnhold.

Renteeksempel: 15,9% 100.000,- o/5 år. Kost. 40.256,-. Tot. 140.256,-

Dette er lignende elementer

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Maecenas congue purus vel rhoncus imperdiet.