Hvordan lage hjemmeside selv

Trenger du en ny hjemmeside, og ønsker å lage den helt på egenhånd? Slik gjør du det!

 

Med litt forkunnskaper, og nesten ikke det engang, kan du klare å lage en nettside uten teknisk hjelp.

Først og fremst må du velge en mal, men fortvil ikke dersom du ikke synes at noen av malene treffer helt spikeren på hodet, du står nemlig fritt til å gjøre akkurat de endringene du ønsker. Du kan til og med kombinere flere maler hvis du ønsker det, men en mal må være utgangspunktet.

Velg en Editap-mal

 

Deretter lager du deg en bruker med e-postadresse og et passord. Du trenger ikke å legge inn kortinformasjon for å prøve vårt nettsideverktøy gratis i 14 dager, her er det bare å logge inn og begynne på moroa. PS: Det kan være lurt å huke av “remember me” sånn tilfelle du glemmer passordet du lager.

Registrer deg uten kortinformasjon

 

Nå er det bare å starte. Nesten. For det første som møter deg inne i verktøyet er en kort omvisning som viser deg hvordan det fungerer og hva du må trykke på for å gjøre de endringene du ønsker. Det kan være greit å fullføre denne for å bli kjent med de ulike funksjonene og prinsippene i Editap.

Omvisning i Editap

Når du er ferdig med omvisningen, eller du har valgt å hoppe over den, er det bare å slå seg løs! Du står fritt til å gjøre akkurat hva du vil i designet, gjør det til ditt eget. Legg til de funksjonene og informasjonen du synes er viktig. Les gjerne dette blogginnlegget som forteller hva som er lurt å ha på nettsiden.

Alle endringer du gjør ser du i real time og du kan når som helst trykke på blyanten i høyre hjørne for å se forhåndsvisningen av hjemmesiden.

 

Strype

Det kan være greit å gjøre seg kjent med de ulike funksjonene, som for eksempel “strype” og “widget”. En strype, eller en stripe, er en slags modul du enkelt kan legge til og fjerne, og som hjelper deg å strukturere innholdet på siden din. For å redigere en strype må du trykke på det grønne tannhjulet til venstre i den strypen du vil gjøre endringer i. Her kan du blant annet endre bakgrunnsfarge og kolonner, flytte den eller fjerne den.

For å legge til en ny strype trykker du på de rosa pluss-ikonene.

Redigere nettside selv strype

 

Widget

Inne i hver strype finnes det noe som vi kaller widgeter. Dette kan for eksempel være tekst-, bilde-, skjema- og kart-widget for å nevne noe.

For å redigere en widget er det bare å holde musepekeren over den og klikke. Ønsker du å legge til en ny widget, flytte en widget eller fjerne den høyreklikker du på den.

Redigere hjemmeside widget

 

Manage your site

Ikonet over blyanten lar deg gjøre litt mer administrative endringer på siden. Det er her du kan legge til flere brukere, flere sider, endre menyen, redigere SEO-innstillinger og så videre.

Sideinnstillinger hjemmeside

 

Lykke til med den nye hjemmesiden din! Trykk på «Prøv nå» øverst i høyre hjørnet for å prøve nettsideverktøyet vårt.