Gjør det selv: Frozen-bursdag

Er barna dine besatt av Disneys Frozen, eller Frost som den heter på norsk? Den 3D-animerte filmen inspirert av skandinavisk natur og kultur, tok verden med storm i 2013 og vant to Oscar-statuetter. I tillegg rangerte den som tidenes mest innbringende animasjonsfilm, til den ble dyttet av tronen av oppfølgeren – Frozen II. 

Barna dine er derfor ikke alene om å være glad i Frozen. Arranger en bursdagsfest med Frozen-tema, så garanterer vi at du blir Årets Forelder. Les videre for tips til å arrangere en Frozen-bursdag selv. 

Budsjett – stort eller lite?

Uansett om du skal arrangere Frozen-bursdag på stort eller lite budsjett, kommer det til å bli en suksess. Du trenger derfor ikke føle deg presset til å bruke masse penger for at ungene dine skal bli glade. Med kreativitet og tålmodighet kommer du en lang vei. 

Stort budsjett

Har du stort budsjett kan du leie festlokale, lyd- og lysanlegg, catering og oppryddingstjenester. Noen foretrekker også å hyre en festplanlegger, spesielt hvis de lever et travelt liv. Da trenger du bare å dukke opp på festen og nyte den sammen med de andre gjestene.

Lite budsjett

Hold festen hjemme hos deg selv eller i borettslagets festlokale. Dekorasjoner og mat kan lages på egenhånd, og ikke vær redd for å be venner og familie om hjelp. Helheten ligger i detaljene, og hvis alle bidrar med litt, blir festen storveis. 

Valg av farger

Fargevalget bør fremheve temaet for festen. Fargepaletten i Frozen er preget av hvitt, sølv og ulike nyanser av blått. For å etterligne den kalde isen bør du eksperimentere med lyseblått og turkist, mens for å gjenskape magi kan du bruke rosa og lilla. 

Pynt

Olaf-dekorasjoner kan du lage selv på både krus, kaker og annen pynt. Takket være gulrotnesen og det karakteristiske gliset, er han enkel å kjenne igjen. 

Dersom barna dine er opphengt i Frozen, har du sannsynligvis mange Frozen-rekvisitter liggende hjemme allerede. Samle sammen alt du har, og bruk det til dekorasjonene. 

Kjøp eller lag pom-poms og bannere i festens farger, og lag små snøkrystaller som du sprer utover lokalet. Husk at når det gjelder barn er regelen “more is more”. Har du aldri lagd dine egne pom-poms før, kan denne instruksjonsvideoen være nyttig:

Mat

For at temaet skal bli skikkelig gjennomført bør også maten pyntes. Både cupcakes, marshmallows og cookies er enkle å lage og pynte. Sukkerspinn kan etterligne snø, hvite donuts kan fungere som snøballer og gulrotsnacks ligner på Olafs nese. 

Antrekk

Bursdagsbarnet bør være utkledd som sin favorittkarakter, enten det er Sven, Olaf, Anna eller Elsa. Bruk parykker, tutu-skjørt, kroner, gevir, støvler og vester for å gjenskape en av karakterene.

Har du ikke tilgang på kostymer, er tommelfingerregelen å holde seg innenfor fargepaletten. Legg vekt på gjenkjennelige trekk som en flette i håret, fregner på nesen eller raggsokker og nickers. 

Aktiviteter

Til sist bør også aktivitetene følge festens tema. Her er noen forslag til aktiviteter som er enkle å arrangere, og morsomme å gjennomføre:

  • Fargelegge tegninger
  • Ansiktsmaling
  • Karaoke med Frozen-sanger
  • Bygg din egen snømann
  • Snøballkrig
  • Pin-the-nose

Til lykke med dagen!

Dette er lignende elementer

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Maecenas congue purus vel rhoncus imperdiet.