Hvordan flytte eller kopiere en stripe

Har du laget en stripe du vil flytte til en helt annen side eller vil du kanskje at den skal gjenta seg på alle sider? Slik gjør du det.

 

Gjenta stripe på alle sider

Noen striper, som footer og kontaktskjema, kan det være greit at går igjen på alle sidene på nettsiden din. Dette lar seg selvsagt gjøre uten at du trenger å lage stripen på nytt flere ganger. For å gjøre dette må du gå på innstillingene til stripen ved å trykke på tannhjulet og deretter skiftenøkkelen. Så trykker du på den midterste fanen med skiftenøkkelikon og huker av «set stripe as global».

Global stripe nettside

 

Flytt stripen til en annen side

For å flytte en stripe til en annen side må du først trykke på tannhjulet til stripen og deretter klippe den ut ved å trykke på den røde saksen.

Klipp ut stripe Editap

Stripen forsvinner og du kan gå til den siden du ønsker at stripen skal være. Trykk på det rosa plusstegnet «add new stripe» der du vil stripen skal være på siden. Inne i stripe-biblioteket trykker du på den siste fanen som heter «clipboard».

Stripebibliotek clipboard

Og det er her det kan bli litt forvirrende. For stripen du har klippet ut vises sånn som den opprinnelig var før du begynte å redigere den, men limer du den inn vil du se at den ser ut som det den gjorde når du klippet den ut. Den nyeste stripen ligger alltid til venstre.

Legg inn nyeste stripe

 

Kopier stripe

For å kopiere en stripe må du følge samme prosedyre som ovenfor, altså klippe ut stripen og sette den inn der du ønsker den fra «clipboard». Den eneste forskjellen er at du må huske å sette stripen inn igjen der du klippet den ut fra.

 

Flytte og endre rekkefølge på striper

Se video av hvordan du du flytter en stripe her.