Dette er interiørtrendene for 2020

Skal du pusse opp? Da bør du ta en titt på våre tips til interiørtrender for 2020 først.

2020 har vært et annerledes år på alle mulige måter. Mange har brukt tid i karantene og permisjon til å pusse opp hjemme. Har du ikke hevet deg på trenden enda, men har lyst til å gjøre det? Da burde du ta en titt på årets interiørtrender.

Bærekraft

Planeten lider under global oppvarming og andre miljøkatastrofer. Det er viktigere å beskytte miljøet nå enn noen gang før. Mange vil være med å skape forandring, og lurer på hva de kan gjøre. En idé kan være å tenke bærekraftig når det kommer til interiør. 

Gjenbruk er selvsagt et bærekraftig alternativ til å kjøpe nytt, og det er også billigere for deg. Iblant er det riktignok vanskelig å finne nøyaktig det du ønsker. Noen har også lyst på noe helt eget – noe som bare tilhører deg. Er dette forenlig med bærekraft? 

En trend i 2020 og fremover, er et større fokus på bærekraft også i nytt interiør. Her dreier det seg blant annet om at produsentene velger bærekraftige måter å lage møblene på. Et eksempel kan være at produsenten gjenbruker gammelt materiale i nye design. Slik kan du være bærekraftig og moteriktig på samme tid.

Jord

Trendforsker Rikke Skytte forteller til klikk.no at en trend i 2020 er et større fokus på rolige jordfarger. Dette knytter hun også til miljøperspektivet og bærekraft. “Vi skal ha det godt med oss selv, men vil også at planeten vår skal ha det bra”, sier Skytte.

Derfor blir det større interesse for farger som minner om jord og Jorden. Dette kan være dype brunfarger, mørke blåfarger og læraktige farger. I tillegg blir det mer og mer populært å omgi seg med grønne planter. Mange vil gjøre stua til en liten hage eller oase, uttaler hun.

Skytte er ikke alene om å mene dette. Hvis man tar en titt på trendfargene for 2020 hos Fargerike, er det tydelig at det er jordtoner som går igjen. Her finnes ulike toner av brunt, støvfarger og toner som minner om sand og ørken.

Retro

Vi blir aldri lei av å se tilbake. Retro er en trend som sjelden går av moten, og kanskje må man i større grad begynne å se på visse design som tidløse heller enn retro. Uansett er det tydelig at eldre stiler fortsatt påvirker designere og hva folk velger innen interiør. 

70- og 80-tallet er fortsatt populært. Andre går også enda lenger tilbake. Designekspert Alessandra Wood forteller til Forbes at flere og flere går for art deco-stilen fra 1920-tallet. Ifølge henne er denne stilen med fokus på store kontraster her for å bli.

Klar for oppgradering av hjemmet?

Oppussing er en ekstra utgift. Hvis du ikke allerede har spart opp til oppussingen, kan du vurdere forbrukslån hos for eksempel Axo Finans. Selskapet sammenligner lån så du får best mulig rente. De finnes også i Sverige

Det er også lett at oppussingen blir ekstra dyr om man ikke planlegger godt på forhånd. Hos ifi.no kan du lese om hvordan du får en billigere og mer effektiv oppussing. Nå skal du være klar for å oppdatere boligen din til interiørtrendene 2020. Lykke til!

Artikkelen inneholder partnerinnhold.

Renteeksempel: 15,9% 100.000,- o/5 år. Kost. 40.256,-. Tot. 140.256,-

 

Dette er lignende elementer

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Maecenas congue purus vel rhoncus imperdiet.