Den perfekte frokost på senga

Har du lyst til å servere frokost på senga til deg seg eller en du er glad i? Ved hjelp av noen enkle tips og triks kan du bidra til at morgenstund får gull i munn. 

En god start på dagen

En god start på dagen trenger ikke å være en komplisert affære. Mange forbinder frokost på senga med merkedager som farsdag, morsdag og valentinsdag, men det er ingenting i veien for å fortsette tradisjonen resten av året også. Hva er vel hyggeligere enn å bli vekket av en god frokost og rykende varm kaffe på senga?

Praktiske hjelpemidler

Alt man trenger for å servere frokost på senga er et brett, men det finnes mange nyttige hjelpemidler som kan gjøre serveringen litt enklere. Til enkelte senger følger det med nattbord og brett som monteres direkte på sengen, og som gjør serveringen mer stabil.Et opphøyd frokostbrett kan gjøre selve spisingen litt enklere. 

Har du ikke et slikt brett, vil vi tipse om å ikke servere noe som må spises med kniv og gaffel for å unngå søling. Unngå også mat med mye saus eller dressing som kan renne ned i sengen. Kaffe kan serveres i en termoskopp, og et glass med juice eller melk bør kun fylles halvveis. 

Dette bør stå på brettet

Frokosten bør bestå av fire elementer: Selve frokostretten, noe frukt eller grønt, et glass juice eller melk og en kopp kaffe eller te. Bruk det dere har i skapet og det dere liker. 

Det er ingenting i veien for å varme opp pizzarester fra dagen før, eller bare smøre en brødskive med favorittpålegget. Har du ekstra god tid en morgen kan du pynte brettet med friske blomster, og ønsker du å gjøre frokosten mer romantisk kan du strø roseblader på madrassen.

Oppskrift på frokostomelett

Omelett kan gjøres enkelt eller komplisert. Dette er en super rett å servere på sengen fordi det er enkelt å lage, enkelt å spise og kan spres på en skive brød. Her får du oppskriften på en frokostomelett som dekker alle kroppens næringsbehov etter en god natts søvn.

Til to porsjoner trenger du:

  • 4 egg
  • 4 ss vann
  • Salt, pepper og gressløk
  • 2 oppskårne sjampignoner 
  • 4 skiver kokt skinke i strimler
  • En neve spinat
  • 4 cherrytomater i skiver

Slik gjør du:

  • Gjør klart fyllet først slik at alt er klart når du skal steke
  • Visp sammen egg, vann og krydder
  • Sett stekepannen på litt over middels varme, og gi den litt tid til å varme opp – den skal være så varm at smøret freser i pannen, uten å brunes
  • Hell i eggeblandingen og beveg røren fra ytterst til innerst med en slikkepott
  • Når røren har begynt å sette seg har du i fyllet, og lar det bli gjennomstekt
  • Tipp den ene halvdelen av omeletten over den andre – klar til servering!

En varm frokostomelett passer like godt på varme sommerdager, som mørke desemberdager. Åpne vinduene og la vinden blåse friskt på sommerstid, eller kle deg i den lune julegenseren i advenstia med stearinlys på nattbordet. Slik setter du virkelig stemningen og får en god start på dagen.

Dette er lignende elementer

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Maecenas congue purus vel rhoncus imperdiet.