Baderomstrendene i 2020

Baderom får stadig mer oppmerksomhet ihjemmet, og i dag er vi nesten like opptatt av interiøret på badet som resten av hjemmet. Tidligere har badet ofte vært litt bortgjemt, og selv om man er opptatt av å ha det fresht hjemme har man ikke hatt like mye fokus på trender og design. 

Nå som baderommene endelig har fått mer fokus, øker ønsket om å følge de aktuelle trendene – og dem er det mange av. Her er noen av trendene vi vil se blomstre i 2020.

Romslig og grønt 

En tydelig trend vi ser i mange nye hus og leiligheter er at flere av kvadratmeterne blir tildelt badene, og at disse rommene prioriteres mer. Man ønsker seg større og mer romslige baderom, slik at vi kan ha plass til mer enn det absolutt nødvendige. Kanskje ønsker man å sette inn en sjeselong eller ha plass til separat dusj og badekar?

Når du ønsker å piffe opp badet litt ekstra, er det grønne planter som er tingen for tiden. De setter farge på et ellers minimalistisk og enkelt rom, samtidig som de skaper en rolig og avslappet atmosfære – en slags grønn oase. Disse grønne plantene blir nok en tidløs trend og har allerede vært å se i interiørverdenen i flere år. 

En annen stor trend er å integrere badet i soverommet, en slags vri på det tradisjonelle “ensuite” baderommet som vi har sett i mange år. Nå tas skillet mellom de to rommene bort, slik at soverommet på et elegant og nesten sømløst vis går over i badet. Det kan by på noen problemer i forhold til privatliv, men er et veldig riktig valg designmessig for tiden. Om ønskelig, kan alltids WC separeres fra resten av rommet. 

Fliser og farger

Vi har alle sett badene fra 70- 80- eller 90-tallet som er fulle av farger, mønstre og border. På 00-tallet så vi en motreaksjon på denne stilen, og badene ble plutselig ganske enkle og fargeløse, ofte helt hvite. Nå er dette i ferd med å snu igjen. 

Nyanser av blått har vært IT-farger i noen år nå, spesielt på soverommet og i stuen. Nå ser vi denne fargepaletten også på badet. Fliser med nyanser av blått, grått og grønt har blitt veldig trendy, mye grunnet den avslappende effekten disse fargene har på oss. Blått assosieres ofte med vann og harmoni og blir dermed et perfekt valg til baderommet. 

Varmere nyanser

Om du ikke er så fan av den kalde, blågrå fargepaletten, er også varmere terracottatoner i vinden for tiden. Kombiner disse fargene med beige og nyanser av hvitt, og bruk store fliser både på vegger og gulv.

Mørkere farger

Vi vil fortsette å se mørke farger, blant annet er både varme og kalde gråtoner fortsatt populært. Spesielt på baderom med vinduer og mye naturlig lys passer det bra med mørke fliser. Velger du en varm gråtone, kombineres det svært godt med både mørke og lyse trefarger. 

Dusj og badekar

Dusj og badekar har lenge vært designet slik at de gjør lite ut av seg, eller de har vært gjemt bort i hjørner og bak skillevegger. I det siste har vi derimot sett at de behandles mer som badets midtpunkt, noe vi mener er på tide. 

Moderne dusjer er ofte minimalistiske og enkle, men har “det lille ekstra.” Man finner mange “waterfall”-dusjer på markedet, der vannet faller elegant fra taket – i tillegg til det tradisjonelle avtakbare dusjhodet. Det brukes fremdeles mye glass på badet, men nå skal det helst være struktur i glasset eller detaljer som svarte metallrammer.

Når det kommer til badekarene, blir også disse vist mer frem, ofte plassert mer ut mot midten av rommet i stedet for å være gjemt bort i hjørnet. Du kan også finne badekar som er fliset inn i en av veggene, ofte store romslige kar med enkle linjer som glir inn i resten av rommet, samtidig som de er et statement i seg selv.

Dette er lignende elementer

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Maecenas congue purus vel rhoncus imperdiet.