6 måter å bruke det ekstra soverommet på

Mange sitter på et ekstra rom i leiligheten eller huset som står ubrukt mesteparten av tiden. Det skulle kanskje brukes til gjestene som aldri kommer, eller skal bli et barnerom en gang i fremtiden men blir ikke utnyttet slik det bør i dag. På tide å få ut fingeren og gjøre noe gøy!

Hjemmekontor 

En ganske vanlig måte å bruke et ekstra soverom på, er som hjemmekontor. For mange kan det være deilig å ha et rom der det er lettere å konsentrere seg, enten det er om studie eller jobb. Du trenger ikke mer enn en pult, en god stol og kanskje noen muligheter til oppbevaring, så har du et utmerket hjemmekontor klar til bruk. 

Treningsrom 

Om du er aktiv og får til å trene hjemme, kan det ekstra rommet være midt i blinken som et treningsrom. Flytt inn treningsmatten din og eventuelt annet utstyr, ta med deg en høyttaler eller høretelefoner og sett i gang med økten. Du kan eventuelt også sette inn en TV der du enkelt kan følge treningsvideoer. 

Er du en yoga-entusiast, kan du også sette opp et yogarom. Alt du trenger er en yogamatte og det utstyret du vanligvis bruker, kanskje noen planter og stearinlys for å skape en rolig og god atmosfære, samt en høyttaler til musikken. 

Walk-in closet 

Om du ikke allerede har et stort nok klesskap, er et walk-in closet en kjempeidé for et rom som står ubrukt. Samle alle klærne deres og få mer plass til andre ting på soverommet. Du kan også oppbevare andre ting som tar mye plass, som sengetøy, håndklær, store ytterjakker eller sko. 

Bar

En kul og annerledes idé er å gjøre om rommet til en bar. Bygg en barbenk, heng opp noen hyller på veggen som du fyller med drikkevarer og sett inn noen barstoler, så har du den perfekte lille baren tilgjengelig i ditt eget hjem. Inviter medstudenter, kolleger, venner eller familie på en drinkaften og vis frem dine ferdigheter som bartender. 

Spillrom 

Alle har vel ønsket seg et spillrom en gang i tiden? Med et ekstra soverom har du muligheten til å endelig realisere denne drømmen. Er det et rom med litt størrelse på har du kanskje plass til et biljardbord eller shuffleboard, begge kule aktiviteter både for dere som bor der og for venner og familie som kommer på besøk.

Er rommet litt mindre kan du sette inn et bord, noen gode stoler og fylle noen hyller med brettspill og kortstokker. Dermed har du mulighet til å arrangere pokerkveld eller invitere venner på noen runder med monopol – hvis de tør. Du har også et sted du kan legge puslespill, tegne eller gjøre andre hobbyer. 

Tv-stue/bibliotek 

En annen vanlig måte å bruke det ekstra rommet på er som en separat TV-stue. Om dere er flere som bor sammen, er det alltid praktisk med en ekstra stue der man kan se på TV uten å forstyrre resten av husholdningen. Innred stuen slik du ønsker, med en TV, sofa, eller kanskje en behagelig daybed. 

Har du plass kan du til og med installere et hjemmekinoanlegg, og slik ha mulighet til å kose deg alene med en god serie eller invitere noen på filmkveld. 

Setter du inn noen flotte, takhøye bokhyller har du plutselig et elegant bibliotek i tillegg, der du kan nyte en god bok i fred og ro, samle bøkene du allerede har lest eller invitere på bokklubb. 

Dette er lignende elementer

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Maecenas congue purus vel rhoncus imperdiet.